Tálibok - P0ezjbwc5jbp5m : A tálibok a legnagyobb eredményeket az ország északi részén érték el, amely korábban jelentős ellenállást tanúsított a radikálisokkal szemben.. A tálibok a katari kormányon keresztül kapták meg az ajánlatot. A tálibok vagy talibán (pastu nyelven: A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre. A tálib fegyveresek elfoglalták logar tartomány egészét, a fővárostól, kabultól délre, és elérték a charad asyab. Ezzel lezárulhat az utóbbi 20 év polgárháborús helyzete.

A tálibok jelenleg megpróbálják elfoglalni az ország tartományi fővárosait miután sok kisebb adminisztratív körzetet már elfoglaltak. The taliban ( / ˈtælɪbæn, ˈtɑːlɪbɑːn /; A tálibok még akkor sem tartották uralmuk alatt afganisztán északi részének egészét, amikor ők voltak hatalmon az országban. Az amerikai hírtelevízió információi szerint a férfi éppen egy családi ünnepségre tartott. A tálibok a katari kormányon keresztül kapták meg az ajánlatot.

Falakat Dontene A Meleg Ferfiakra A Talibok Biraja Afganisztanban Mandiner
Falakat Dontene A Meleg Ferfiakra A Talibok Biraja Afganisztanban Mandiner from mandiner.hu
A tálibok jelenleg megpróbálják elfoglalni az ország tartományi fővárosait miután sok kisebb adminisztratív körzetet már elfoglaltak. A tálibok vagy talibán az iszlám radikális változatát képviselő szunnita muszlim vallást követő pastu nacionalista mozgalom. Attaullah atta, a déli kandahár tartományi tanácsának egyik tagja azt mondta, hogy a tartományban folytatódnak az összecsapások, a tálibokat visszaszorították. In late september, the taliban launched an offensive against kunduz, a provincial capital in northern afghanistan, capturing key buildings and freeing hundre. De kik azok a pastuk? Július elején az iszlamista lázadók újból az ellenőrzésük alá vonták az ország iránnal, tádzsikisztánnal, türkmenisztánnal, kínával és pakisztánnal közös határát. A helyzet alakulása miatt washington bejelentette: Amennyiben a dohai megállapodást hatályon kívül helyezik, az nagy háborúhoz fog vezetni, amiért a felelősség egyértelműen.

De kik azok a pastuk?

Az érdeklődőknek azt mondják, hogy tilos a védőoltást beadniuk. Csütörtökön két tartományi székhely, gazni és herát városa került a szélsőségesek kezére. A tálibok szombaton további két tartományt foglaltak el. A tálib kifejezés az arab طالب (ṭālib, ~diák, tanítvány) szóból származik, korábban a pastu társadalom vezető rétegének iszlám iskolákban kiképzett fiatal tagjait takarta. A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. A tálibok szombaton további két tartományt foglaltak el. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. The taliban ( / ˈtælɪbæn, ˈtɑːlɪbɑːn /; In late september, the taliban launched an offensive against kunduz, a provincial capital in northern afghanistan, capturing key buildings and freeing hundre. Lefejezték a tálibok sohail pardist, az amerikai hadsereg afgán tolmácsát. A tálibok a kilencvenes évek közepén nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elfoglalják a fővárost, kabult, és kiterjesztik hatalmukat az egész országra. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják.

A tálibok egy területen mindenképpen jobbak, ez pedig a biztonság fenntartása. Évfordulóját jelölte meg a céldátumként tavasszal. A tálibok a katari kormányon keresztül kapták meg az ajánlatot. A helyzet alakulása miatt washington péntekre virradóra bejelentette: طالبان ṭālibān) az iszlám radikális változatát képviselő szunnita muszlim és pastu nacionalista mozgalom.

Pakisztani Segitseggel Szereznek Vissza Afganisztant A Talibok
Pakisztani Segitseggel Szereznek Vissza Afganisztant A Talibok from m.atv.hu
Ezzel lezárulhat az utóbbi 20 év polgárháborús helyzete. A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. Ebből a célból hozták létre az „árnyékkormányzatot, ami lehetővé tette a parancsnokoknak „kormányilletékesek. In late september, the taliban launched an offensive against kunduz, a provincial capital in northern afghanistan, capturing key buildings and freeing hundre. Évfordulóját jelölte meg a céldátumként tavasszal. Az elmúlt nyolc napban a tálibok az afgán tartományi székhelyek közel felét már elfoglalták. A tálibok a reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint harminc napon belül körülzárhatják, három hónapon belül pedig el is foglalhatják kabult. The taliban ( / ˈtælɪbæn, ˈtɑːlɪbɑːn /;

Ebből a célból hozták létre az „árnyékkormányzatot, ami lehetővé tette a parancsnokoknak „kormányilletékesek.

A tálibok már harc nélkül hódítanak afganisztánban. Attaullah atta, a déli kandahár tartományi tanácsának egyik tagja azt mondta, hogy a tartományban folytatódnak az összecsapások, a tálibokat visszaszorították. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják. Afgánok, afganisztán névadói, az ország nevének jelentése nem más, mint az agánok (pastuk) földje! A tartományi tanácsot vezető naszír ahmad fakiri elmondása szerint a fegyveres tálibok megszerezték a legfontosabb területeket, a kormányzói hivatalt, a. A tálibok vagy talibán az iszlám radikális változatát képviselő szunnita muszlim vallást követő pastu nacionalista mozgalom. Az amerikai hírtelevízió információi szerint a férfi éppen egy családi ünnepségre tartott. Ezzel lezárulhat az utóbbi 20 év polgárháborús helyzete. A tálibok az ország középső részén fekvő gor tartomány székhelyét, csagcsaránt is megszerezték. Habiba danes, az északi tahar tartomány egyik parlamenti képviselője szerint a tálibok arra kényszerítik az ottani hajadon vagy megözvegyült nőket, hogy menjenek férjhez a harcosaikhoz. Csütörtökön két tartományi székhely, gazni és herát városa került a szélsőségesek kezére. A tálibok a reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint harminc napon belül körülzárhatják, három hónapon belül pedig el is foglalhatják kabult. A tálib fegyveresek elfoglalták logar tartomány egészét, a fővárostól, kabultól délre, és elérték a charad asyab.

Csütörtökön két tartományi székhely, gazni és herát városa került a szélsőségesek kezére. The taliban ( / ˈtælɪbæn, ˈtɑːlɪbɑːn /; Az elmúlt nyolc napban a tálibok az afgán tartományi székhelyek közel felét már elfoglalták. Az afganisztáni tálibok betiltották a koronavírus elleni védőoltást. A tálibok a reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint harminc napon belül körülzárhatják, három hónapon belül pedig el is foglalhatják kabult.

Tamadasba Lendultek A Talibok Hirado
Tamadasba Lendultek A Talibok Hirado from hirado.hu
Habiba danes, az északi tahar tartomány egyik parlamenti képviselője szerint a tálibok arra kényszerítik az ottani hajadon vagy megözvegyült nőket, hogy menjenek férjhez a harcosaikhoz. A tálibok vagy talibán (pastu nyelven: A szélsőséges tálibok az utóbbi időben, a nyugati erők kivonulásán felbátorodva új offenzívát indítottak a városok bekerítésére és a területszerzésre. A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. Kiskorú lányokat rabolnak el a tálibok, hogy szexrabszolgaként használják őket. Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: In late september, the taliban launched an offensive against kunduz, a provincial capital in northern afghanistan, capturing key buildings and freeing hundre. A helyzet alakulása miatt washington péntekre virradóra bejelentette:

A tálibok jelenleg megpróbálják elfoglalni az ország tartományi fővárosait miután sok kisebb adminisztratív körzetet már elfoglaltak.

A tálibok szombaton további két tartományt foglaltak el. A tálib fegyveresek elfoglalták logar tartomány egészét, a fővárostól, kabultól délre, és elérték a charad asyab. Az érdeklődőknek azt mondják, hogy tilos a védőoltást beadniuk. A helyzet alakulása miatt washington bejelentette: Ez már a tizedik tartományi székhely, amely a radikálisok kezére került egy hét alatt. Háromezer katonát küld a kabuli nemzetközi repülőtérre, hogy. A tálibok egy területen mindenképpen jobbak, ez pedig a biztonság fenntartása. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják. A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. Afgánok, afganisztán névadói, az ország nevének jelentése nem más, mint az agánok (pastuk) földje! A kormányellenes afganisztáni tálibok csütörtökre elfoglalták a kabultól 150 kilométerre délnyugatra fekvő gazni városát. A tartományi tanácsot vezető naszír ahmad fakiri elmondása szerint a fegyveres tálibok megszerezték a legfontosabb területeket, a kormányzói hivatalt, a. Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: